top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Get outside: Insomnia

What happened before the insomnia? what thoughts come to mind in the evening when you want to sleep? Normally insomnia occurs when the conflict is active and the brain does not find the solution. then insomnia appears to produce more time to think and solve the problem.The subconscious does not make the difference between fictitious or real problems.

Asta e un raspuns pentru cei care au insomnii.

Pentru a înțelege de ce, trebuie să ne uităm la ritmurile noastre naturale de zi și de noapte.

În natură, ziua începe la răsărit și se termină la apus. Ar trebui să ne ridicăm de fapt cu soarele și să ne odihnim la apus. Apusul este, de asemenea, momentul în care hormonul natural este secretat de către glanda pineală numită melatonină. Acest hormon ajută la reglarea ritmurilor noastre circadiane. Cu toate acestea, a fost neînțeleasă de ce nivelurile de melatonină scad în cazul persoanelor care au probleme cu adormirea. Încă o dată, are legătură cu ritmurile de zi și de noapte. Ritmul zilei începe în zori, care este de aproximativ 3 AM. Atunci vom auzi că păsările încep să ciripească, iar lumea revine din nou.

Sunt sigur că ați auzit cu toții expresia "pasărea timpurie capturează viermele"? Această expresie este o metaforă bună a motivului pentru care ne trezim atât de devreme. Este vorba de a ne oferi mai multe ore de veghe pentru a rezolva conflictul nostru psihologic ce nu le lasa sa dormim.

“ În loc să vă luați o pastila de dormit sau o melatonină când vă treziți la ore tarzii in noapte , întrebați-vă : "Ce cred că mă trezește atât de devreme , ce ma preocupa , ce problema nu se poate rezolva?”

Când cineva se află într-o fază activă de conflict psihologic, vom avea câteva ore in plus, să ne gândim la ea înainte de a ne întoarce la somn, astfel încât să putem folosi și timpul liniștit pe care ni-l ofera natura, inspre clarificarea situatiilor conflictuale in care ne aflam.

Concluzia este , cu cat mai repede facem o analiza a problemelor personale, le constientizam, gasim solutii viabile pentru noi insine, cu atat mai usor ii va fi psihologicului sa elibereze aceste teme , iar somnul va reveni la normal .





2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page