top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Psihogenealogia

Reasumarea istoriei personale şi familiale, înscrierea mai corectă într-o descendenţă sau într-o legendă şi punerea în ordine a „şantierului" lăsat de strămoşii noştri: acesta este obiectul psihogenealogiei clinice. Psihogenealogia are de a face in egala masura si cu psihologia si cu genealogia, ne oferă posibilitatea să ne păstrăm loialităţile familiale care ne convin; să scoatem la iveală tot ceea ce a fost vesel, onorabil, agreabil şi liniştit în familia noastră; să lăsăm deoparte povara erorilor, a suferinţelor, a rănilor şi a „păcatelor" din trecut; să acceptăm că în familia noastră pot exista şi lucruri rele, ruşinoase şi nespuse, drame nerezolvate, pierderi pe care nu le putem admite şi să ne putem distanţa astfel, ca să ne trăim, în sfârşit, propria viaţă. .


Am observat ca unele probleme se repeta din generatie in generatie in interiorul unei familii. Aceasta abordare ofera o intelegere mai profunda a acesteia si ne ajuta sa constientizam impactul pe care familia il are asupra intregii noastre vieti.

Totodata ne permite sa invatam cum sa punem capat relatiilor familiale negative si cum sa depasim obstacole care ne impiedica sa fim noi insine cu adevarat.


“Prin acest demers putem raspunde la intrebarea , Cine sunt? stiu de unde vin si cine sunt ! Aceasta transformare poate duce la o libertate autentica.”

Cheia pentru a ne recastiga libertatea de actiune si de a iesi din modelele nefaste este constientizarea repetiţiilor care apar in viata noastra, decodarea si dezactivarea acestora.

In sprijinul cunoasterii , pe piata se gasesc diverse scrieri pe acest subiect : „Ma dor stramosii”- Patrice Van Eersel, Chaterine Maillard, sau puteti gasi carti scrise de autoarea Anne Ancelin Schützenberger .

Spor la citit !

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page